• Willem-majorieHome-Open-voor-50plus-1280x300.png
 
uitfasering website.jpg

Open voor 50-plus

Deze campagne is inmiddels gestopt
De campagne Open voor 50-plus, een initiatief van UWV, samen met MKB Nederland, ABU en NBBU, is inmiddels gestopt.
barometer uwv.PNG

Daling 50-plussers in de WW zet door

Het aantal 50-plussers met een WW-uitkering blijft dalen. Daarbij zijn duidelijke regionale verschillen te zien. Zo is het aantal WW’ers van 50 jaar en ouder in Friesland sinds februari van dit jaar gedaald met 13 procent, tegen 4 procent in Noord-Holland en Utrecht. In absolute aantallen spant Zuid-Holland de kroon, met bijna 2.600 minder 50-plus WW’ers. De verschillen in de ontwikkeling van het aantal WW-uitkeringen zijn te vinden in de nieuwe barometer 50-plus van UWV, die vandaag is verschenen. De barometer laat ook zien dat 50-plus vrouwen minder profiteren van het herstel van de arbeidsmarkt dan mannen.
john-wolf-wordt-ambassadeur-ouderenwerkloosheid.jpg

"Te veel 50-plussers zitten op de reservebank"

Column John de Wolf
Het gaat goed op de arbeidsmarkt. Er komen banen bij, de werkloosheid loopt terug. Ook over vijftigplussers klinken nu wat positievere geluiden. Dat is mooi, maar we zijn er nog lang niet. Het is belangrijk dat we de kansen die de arbeidsmarkt gaat bieden, ook echt benutten. Te veel vijftigplussers zitten nog steeds op de reservebank. Velen zijn absoluut goed genoeg om in de basis te staan, maar komen nauwelijks meer aan de bak. Dat kan en moet echt anders.
01-Foto-gezin-aan-tafel.jpg

Een win-win situatie voor werkgever en werknemer

Interview Jerome van den Brink
Jerome van den Brink stond samen met mede-ondernemer Tom van den Arend in 2012 aan de basis van drie succesvolle webshops: Sfeervoorjou.nl, Kunstplantenvoorjou.nl en Kunstkerstbomenvoorjou.nl. Het bedrijf maakte een snelle groei door en in 2015 was het tijd voor uitbreiding. De ondernemers zochten een medewerker die de dagelijkse operatie van het distributiecentrum op zich kon nemen. Hun keuze viel op de 56-jarige Mariette, die aan de slag ging als commercieel medewerker binnendienst. “Continuïteit is voor ons erg belangrijk en daarom zijn we bewust met Mariette in zee gegaan. Zij biedt mede door haar jarenlange ervaring rust en stabiliteit en we hopen dat zij de komende tien jaar bij ons blijft.”
Camiel Croonen MW-JWT-15-1170_head_2b.jpg

“De senioriteit van onze 50-plussers valt goed bij onze klanten”

Interview Camiel Croonen
"Het is lastig om van tevoren in te schatten of je goed bent in het werk als telemarketeer. Het gaat gedeeltelijk om de gunfactor bij de klant, maar je moet ook goed kunnen luisteren en rust uitstralen aan de telefoon. Deze vaardigheden zijn bijna niet aan te leren.”
Majorie van Son MW-JWT-15-1192_head_2.jpg

“Iedere sollicitant krijgt dezelfde kansen, ongeacht zijn leeftijd”

Interview Majorie van Son
Majorie van Son (58) heeft als manager Personeel & Organisatie bij Rüttchen Autowereld* al meerdere 50-plussers aangenomen. Naast haar jongere werknemers ziet Majorie namelijk ook tal van voordelen in de werknemers die al wat langer in het arbeidsproces zitten.
MoniquePrincen_HR-RGB1.jpg

‘Bij ons is iedere leeftijd van onschatbare waarde’

Interview Monique Princen
‘In onze regio is geen specifieke opleiding meer voor carrosseriebouw. Wij zijn daarom genoodzaakt onze jongere werknemers zelf op te leiden. Belangrijk daarvoor is de oudere werknemer.’
facade-big-photo.jpg

‘Ook ouderen moeten meebewegen met veranderingen’

Interview Peter Ingels
Peter Ingels (53) werkte al zo’n 25 jaar in de horeca en in het hotelwezen. Tot ook de hotelbranche door de crisis werd getroffen en hij op zoek moest naar een nieuwe baan. Dat was geen eenvoudige opgave, maar Peter liet zich niet ontmoedigen en door actief te netwerken slaagde hij erin om een nieuwe baan te vinden als directeur van Hotel NH Eindhoven Conference Center Koningshof in Veldhoven.
MarkBaetsen-HR-RGB.jpg

“Zowel jongeren als ouderen leveren kwaliteit”

Interview Mark Baetsen
Mark Baetsen neemt als Plant Manager bij Struyk Verwo Aqua* regelmatig 50-plussers aan. Naast de voordelen van jongere werknemers ziet hij tal van pluspunten in de werknemers die al enige tijd op de arbeidsmarkt zijn.
JulesBroex_HR-RGB2.jpg

“De kwaliteiten zitten in de persoon en niet zozeer in leeftijd”

Interview Jules Broex
“Binnen ons bedrijf hebben we ruim 400 vaste werknemers en 4.000 in een flexibele schil. Deze laatste groep kunnen wij steeds weer ander werk bieden. Wij zoeken namelijk elke keer weer medewerkers die passen bij het soort evenement dat wij organiseren. Zo kunnen wij zowel jong als oud perfect inpassen” aldus Jules Broex, manager HRM van RAI Amsterdam.
Getoond 1 tot 10 van 145. Er zijn meer pagina's.

De campagne Open voor 50-plus is gestopt

Lees het artikel hieronder voor meer informatie

 
 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
uwv