• Willem-majorieHome-Open-voor-50plus-1280x300.png

Een win-win situatie voor werkgever en werknemer

Interview Jerome van den Brink
Jerome van den Brink stond samen met mede-ondernemer Tom van den Arend in 2012 aan de basis van drie succesvolle webshops: Sfeervoorjou.nl, Kunstplantenvoorjou.nl en Kunstkerstbomenvoorjou.nl. Het bedrijf maakte een snelle groei door en in 2015 was het tijd voor uitbreiding. De ondernemers zochten een medewerker die de dagelijkse operatie van het distributiecentrum op zich kon nemen. Hun keuze viel op de 56-jarige Mariette, die aan de slag ging als commercieel medewerker binnendienst. “Continuïteit is voor ons erg belangrijk en daarom zijn we bewust met Mariette in zee gegaan. Zij biedt mede door haar jarenlange ervaring rust en stabiliteit en we hopen dat zij de komende tien jaar bij ons blijft.”

Een betrokken medewerker met ervaring en stabiliteit

“We zijn klein begonnen, vanuit de sociale werkplaats in Roosendaal waar we een hal huren. In het piekseizoen ondersteunen medewerkers van de sociale werkplaats ons met het inpakken van de bestellingen. Post.nl, dat hier ook is gevestigd, verzorgt de verzending. In 2015 zochten we iemand die alle activiteiten in ons distributiecentrum kon aansturen. Via het UWV kwamen we in contact met Mariette. Zij was ontzettend gemotiveerd om weer aan de slag te gaan, nadat ze een jaar eerder haar baan kwijtraakte toen haar werkgever ging inkrimpen. Dat was voor haar een moeilijke tijd. Ze wilde graag werken, schreef talloze sollicitatiebrieven, maar kreeg niet de kans om te laten zien wat ze in huis had. Wij hebben haar wél uitgenodigd. Ze is enorm enthousiast, heeft veel ervaring en weet van aanpakken. En dat is precies wat we zochten. Hoewel Mariette wat ouder is, voelt zij zich als een vis in het water bij een jonge startup als wij. Het lijkt bijzonder dat een 50-plusser verantwoordelijk is voor de dagelijkse operatie van een internetbedrijf, maar wij vinden het vanzelfsprekend. Mariette past namelijk heel goed bij de doelgroep aan wie wij onze producten verkopen. Zij vindt onze producten echt mooi en dat merk je aan de manier waarop ze met bestellingen omgaat. Deze worden met zorg behandeld, netjes ingepakt en op tijd bij de klant bezorgd.”

 

Samen investeren in continuïteit

“Mariette heeft zich bij haar vorige werkgever door de jaren heen opgewerkt van receptioniste tot directiesecretaresse. Nu zorgt zij er geheel zelfstandig voor dat de operatie in Roosendaal goed draait. Van de ontvangst van goederen, het controleren en factureren van klantorders tot het inpakken en verzenden van bestellingen. Ook neemt ze alle klantcontacten voor haar rekening. In het begin moest Mariette wennen om veel vrijheid en zelfstandigheid te krijgen. We kijken niet over haar schouder mee en hebben er bewust voor gekozen Mariette de tijd te gunnen om hierin te groeien. Zo hebben we haar een jaarcontract aangeboden, zodat zij een volledig seizoen kon meedraaien. We zijn een klein bedrijf en hebben behoefte aan continuïteit. Mariëtte heeft alle kwaliteiten die we zoeken: iemand met de ervaring, betrokkenheid en stabiliteit om onze winkel helemaal in haar eentje draaiende te houden.”

 

Een win-win situatie voor werkgever en werknemer

“We steunen de campagne Open voor 50+, omdat het voor alle partijen voordelen heeft. De oudere medewerker kan weer aan de slag en is volwaardig onderdeel van het arbeidsproces. En voor de werkgever geldt dat hij een gedreven en betrokken medewerker in dienst neemt die een waardevolle rol kan spelen binnen het bedrijf. Deze groep krijgt echter nauwelijks de kans om zichzelf te presenteren. Daarom zou ik tegen werkgevers willen zeggen: Ga voor stabiliteit en ga het gesprek aan!”

  • Een win-win situatie voor werkgever en werknemer
 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
uwv