• Willem-majorieHome-Open-voor-50plus-1280x300.png

Hoe Manpower zich inzet voor 50-plussers

Uitzendbranche is belangrijk om doelen te halen
Een belangrijke rol bij het herplaatsen van werkloze 50-plussers is weggelegd voor de uitzendbranche. Een kwart van de werkzoekende ouderen vindt als uitzendkracht werk. Manpower vindt het belangrijk om 50-plussers aan het werk te krijgen en heeft hier speciaal beleid voor ontwikkeld.
"Wij vinden het belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven, zoals bijvoorbeeld 50-plussers," vertellen Bea Vroegop en Esther Brooimans, twee van de vijf social development managers die zich hier speciaal mee bezig houden. Elke regio heeft een eigen expert om aandacht te vragen voor 50-plussers.
 

Succesverhalen

Geen overbodige luxe, leggen Vroegop en Brooimans uit. Vanuit het ministerie van Sociale Zaken ligt er wel de wens om 22.500 50-plussers aan de slag te krijgen, maar intercedenten hebben het al druk genoeg. De social development managers zorgen dat het echt leeft en delen succesverhalen op intranet. Daardoor blijft de focus op 50-plussers.
 
Bij grote projecten zoekt Manpower de samenwerking op met UWV. Dit werkt. Eind 2014 had het uitzendbureau al de helft van de doelstelling behaald: 250 plaatsingen. Nu de focusleeftijd omlaag is gegaan van 55 naar 50, moet het zeker lukken in 2015 500 50-plussers aan het werk te hebben geholpen.
 

Vooroordelen

Niet alleen intercedenten zouden vooroordelen kunnen hebben ten aanzien van 50-plussers, deze oudere doelgroep heeft vaak ook nog geen ervaring met uitzendwerk. Daarom organiseert Manpower samen met UWV informatiebijeenkomsten voor deze groep. Alle vragen kunnen dan worden weggenomen. 
 
Werkgevers die om uitzendkrachten verzoeken, krijgen geen informatie over hun leeftijd. "Niet relevant," vindt Brooimans. "We geven ze gewoon de capaciteit die ze vragen. Wat telt, is of dat mensen aan de functie-eisen voldoen. En je ziet dat werkgevers vaak heel enthousiast worden van ouderen, omdat ze vaak erg loyaal en verantwoordelijk zijn."
 

Plaatsingsfee

Om intercedenten te motiveren 50-plussers naar werk te bemiddelen, bestaat de plaatsingsfee. Zij kunnen een een plaatsingsfee verdienen die kan oplopen tot 1.500 euro als zij een 50-plusser blijvend aan werk hebben geholpen.
 
Foto Stuart Miles / freedigitalphotos.net

 

  • Hoe Manpower zich inzet voor 50-plussers
 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
uwv