• Willem-majorieHome-Open-voor-50plus-1280x300.png
  • Christien-camielHome-Open-voor-50plus-1280x300.png
  • Fatima-monique_Home-Open-voor-50plus-1280x300.png
  • Dries-mark_Home-Open-voor-50plus-1280x300.png
  • Margot-julesHome-Open-voor-50plus-1280x300.png

'Onze 50-plussers zijn meester in flexibel werken!'

Marianne Sturman van Miss Moneypenny over 50-plus
Als 50-jarige Nederlander steun ik de campagne Open voor 50-plus vanwege het maatschappelijke aspect. Als ondernemer kijk ik ook naar de economische kanten.
Met Miss Moneypenny bieden wij al 15 jaar secretariële en administratieve ondersteuning aan bedrijven. De gemiddelde leeftijd is 41, meer dan een vijfde van onze professionals is 50-plus. Zij werken voor een belangrijk deel vanuit huis, maar ook bij de klant, onderweg in de trein of in de plaatselijke espressobar. Het nieuwe werken dus; wij deden het al toen het begrip nog moest worden uitgevonden.
 

Flexibel

Deze manier van werken vraagt om veel flexibiliteit. Onze professionals zijn meester in flexibel werken. Zij kiezen er bewust voor om hun werktijden zelf in te delen en zo naast het werk tijd over te houden voor bijvoorbeeld zorgtaken, vrijwilligerswerk of sociale activiteiten. We hebben bijvoorbeeld een medewerker die naast haar werk ook stadsdichter, kunstenaar en oma is. De kwaliteit van het werk is uitstekend en ze is altijd op tijd, opdrachtgevers zijn zeer tevreden.
 
Ondanks deze kwaliteiten stuit ik in mijn contacten met (potentiële) klanten regelmatig op vooroordelen over oudere werknemers. Zo denken opdrachtgevers nogal eens dat zij niet goed kunnen omgaan met computers en internet. Mijn ervaring is het tegendeel. Zij kunnen overweg met de nieuwste programma's en is dit nog niet het geval, dan duiken ze er in om het zich snel eigen te maken. De grootste groep gebruikers van Social Media is ouder dan 45!
 
Een andere drogreden om oudere kandidaten uit te sluiten hoorde ik laatst: "We hebben een jong team, we denken dat een ouder iemand daar niet in zal passen". Ronduit lachwekkend vind ik dat. Een goed team is divers en bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, die van elkaar willen leren en daarmee elkaar kunnen versterken. U heeft een jong team? Dan is een ouder iemand juist een verrijking. Hij of zij brengt ervaring, reflectie en een andere kijk op zaken mee. Kan wellicht een stukje onrust wegnemen in het jonge team. Kortom, het team is meer in balans en presteert uiteindelijk beter.
 

Zelfverzekerder

Mijn ervaring is ook dat werknemers met ervaring zelfverzekerder zijn dan hun collega's tussen pakweg twintig en dertig. Ze hebben een realistische inschatting van hun capaciteiten, zijn stabiel en raken niet zo snel meer van hun stuk. Ambitie? Jazeker, misschien niet zozeer om nog hogerop te komen, maar wel om een hoge professionele standaard te halen. Als een klant twijfelt laat ik wel eens een opdracht uitvoeren door verschillende mensen, jong en oud. Bijvoorbeeld een verslag van een vergadering. De klant kiest welk verslag hij het beste vindt.
 
Het resultaat telt. Dat is uiteindelijk waar het om gaat. En als iemand de kwaliteit volgens onze hoge standaard haalt, speelt leeftijd voor ons absoluut geen rol. Werkgevers, sta open voor de kwaliteiten van 50-plussers en doe er je voordeel mee!
 
Marianne Sturman
Oprichter Miss Moneypenny en Cloudworkers

 
  • 'Onze 50-plussers zijn meester in flexibel werken!'
 
Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
Deze website maakt gebruik van cookies
http://www.mkbservicedesk.nl/3492/onze-leveringsvoorwaarden.htm
Meer informatie
Deze melding sluiten
uwv